15:00

Hille IF

Referat: Fagersta Södra IK - Hille IF

Fjärde raka för Södra !!!!!
Södra vann med 3-2 mot Hille på hemmaplan och tog därmed sin fjärde raka seger i seriespelet . Hille som hållit nollan i fem raka matcher innan dem kom till Onsjövallen tog tag i kommandot från början och hade mest boll inledningsvis. Första rejäla målchansen har södra genom Max Holmberg som prickar ribban med en nick i den 26:e minuten efter Jocke Larssons fina inlägg. Hille tar ledningen i den 35;e minuten efter en snabb omställning. Södra är nära att kvittera då Max ännu en gång prickar ribban på nick efter Davva Finns inlägg. Södra har ytterligare ett läge men avslutet går strax över ribban. 0-1 i halvtid.

Kristan Ekberg har ett avslut i början utav andra men avslutet räddas utav målisen i Hille. Hille kontrar och är nära att utöka sin ledning men avslutet går strax över. Kvitteringen 1-1 kommer i den 56:e minuten genom Kristian Ekberg som drar till med ett skott utanför straffområdet och bollen letar sig in i mål via stolpen assist Max Holmberg som nickade fram bollen. södra fortsätter att trycka på och har ett par lägen att ta ledningen utan resultat. Hille har ett farligt läge i den 63:e minuten utan att det resulterar. Södra tar ledningen genom junioren Ilyas Hirsi som nickar in 2-1 efter efter ca 70 min , Jocke Larsson står för assisten med sitta långa inkast. Efter att ha prickat ribban två gånger i första på nick så har Max Holmberg ställt in siktet och nickar in 3-1 efter ett fint förarbete signerat Alireza Ahmadi tid 80 min ca. hille reducerar till 2-3 i den 86:e minuten och skapar lite nerv i matchen igen. Södra har lägen att utöka ledningen ett par gånger om först drar jocke en frispark som mv räddar sen har Max ett jätteläge att göra mål efter ett fantastiskt förarbete genom Alireza men Max avslut går över. Domaren blåser av matchen och södras fjärde raka seger är ett faktum. detta var en riktigt stark insats utav södra som ännu en gång vände ett underläge till seger. Segern innebär att södra närmar sig toppen och smyger med på 6:e plats i serien.